Infra Panel


Korszerű infra fűtő panelek
 
Az infrafűtés nem a levegőt melegíti, hanem a szilárd testeket, ezáltal az embereknél gyorsan, komfortos hőérzetet kelt. Ezért van az, hogy ha a hőmérő 18 Celsius-fokot mutat, miközben 22 Celsius-fokot érzünk. A konvektorok, radiátorok ezzel szemben a levegőt melegítik, ami könnyen elszökik, ha nem jól szigetelt a szoba, és ezzel is energiát pazarolunk.
 
Az általunk forgalmazott infra panelok a környezetbarát meleget, az egészséges klímát és a kényelmet kínálják. Korszerűsége és energiatakarékossága miatt egyre jobban terjed, már hazánkban is. Ez a Panel abban különbözik a „hagyományos” elektromos fűtési készülékektől, hogy nem tartalmaz vezetőszálat. Itt az aktív réteg egy félvezetős fűtőelem, ennek következtében gyakorlatilag korlátlan az élettartama.

  
A panelek teljesítményválasztéka miatt igen könnyen méretezhetők a fűtendő helyiségek. Többfajta teljesítménnyel kapható, ennek köszönhetően gyakorlatilag nincs olyan fűtendő helyiség, amit ne lehetne tökéletesen kifűteni és korrekten méretezni. A programozható termosztátoknak köszönhetően, 40-60-80% teljesítménnyel is lehet működtetni, így további energiát lehet megtakarítani, és be lehet állítani, mikor és meddig üzemeljen.
 
Az infrafűtést csak ott kell üzemeltetni, ahol épp tartózkodunk, mivel a programozható termosztáttal, beállíthatjuk mindegyik infrapanel teljesítményét. Így energiát is megtakarítunk, mert nem fontos az összes 300-500 W-os infrapanelnek 100% teljesítménnyel menni, amíg például az elektromos radiátor állandóan 1500 és 2500 W teljesítmény között üzemel.   
Az Infrapanelek felhasználási területe
 
 • üzlet és irodahelyiségek helyi, vagy teljes fűtése
 • lakóépületek fűtése, (beton- és téglaépületek esetében falak kiszárítására is alkalmas),
 • könnyűszerkezetes épületek: ipari csarnokok, raktárak, sportcsarnokok
 • konténerekben kialakított létesítmények (iroda, mosdó, porta, üzlet) olcsó, üzembiztos és hatékony fűtése,
 • lakóautók, lakókocsik, hétvégi házak fűtése,
 • korszerű infra szaunákban,
 • egészségügyben is elterjedt kedvező élettani hatása miatt.
 
Az Infrapanelek általában a mennyezeten helyezkednek el így nincsenek „útban”, de akár a panelt tükör mögé is lehet szerelni, így teljesen láthatatlanul fog megfelelő hőérzetet biztosítani. Az egyetlen villanyfűtés, ami szerelhető „éghető felületre” (pl.: lambéria). Megtalálható még a gipszkartonba, vagy a kazettás álmennyezetbe süllyesztett, de a normál falon kívüli típus is a termékválasztékban. Egyedi kérésre bármilyen grafika vagy fotó felvihető a panelokra.
 
Az Infrapanelek kiválasztása és mennyisége
 
A helyes méretezéshez a következő paramétereket kell figyelembe venni:
 
terület: egységesen kellemes komfortérzet kialakításához a helyiségben lehetőség szerint egyenletesen kell elhelyezni a paneleket,
 
belmagasság:
 • 2,5 m-es belmagasságig a 400W-os, vagy annál kisebb paneleket,
 • 2,5-3 m-es belmagasságnál 300W - 500W  teljesítményig,
 • 3m vagy annál nagyobb belmagasságnál 500W - 1000W teljesítményig ajánljuk,
szigetelés:
 • jó szigetelésnél: 30W/m3
 • közepes szigetelésnél: 37,5W/m3
 • rossz szigetelésnél: 45W/m3
 
A szoba, helyiség optimális kifűtéséhez szükséges teljesítmény kiszámítása:
 
Terület m2 x belmagasság (m) = légköbméter (m3) x 30 v. 37,5 v. 45 (szigeteléstől függően) = teljesítmény (W)

REFERENCIÁK
Olympic Hungary Kft.
2010